Orkesten en koren

Symfonieorkest en koor van Collegium Musicum Leiden

12:00–12:55 Markthalpodium

CM Leiden

Binnen Collegium Musicum zijn er drie onderdelen: een symfonieorkest, een koor van circa 100 leden en een kamerkoor van circa 24 zangers. Het orkest staat onder leiding van Jeppe Moulijn en beide koren staan onder leiding van Gerrit Maas. De leden zijn allemaal studenten uit Leiden! Na hun optreden tijdens Klassiek op de Campus op 2 juni hebben ze nog drie concerten, dus check hun website voor meer informatie!

Studentenkoor Vokollage

12:55–13:25 Atlaspodium

Studentenkoor Vokollage

Vokollage is een gemengd studentenkoor van klassieke muziekvereniging Quadrivium in Eindhoven. Het koor bestaat uit studenten uit Eindhoven en staat onder leiding van Maud Broeksteeg.
Tijdens Klassiek op de Campus zingt Vokollage een selectie a capella liederen in verschillende Scandinavische talen. Bovendien zal Vokollage al een klein deel van haar komende zomerconcert ten gehore brengen, waaronder de Gloria van Vivaldi. Wilt u na een bezoek aan Klassiek op de Campus op 2 juni meer horen van dit geweldige koor? Kom dan twee weken later luisteren naar het zomerconcert op 15 juni! Kijk voor meer informatie op de website van ESMG Quadrivium.

Brabants Jeugd Project Orkest

13:45–14:25 Markthalpodium

Het Brabants Jeugd Projectorkest (BJPO) is een jeugdorkest bestaande uit getalenteerde musici van 13 tot en met 29 jaar uit heel Brabant. Het BJPO staat onder leiding van dirigent Johan Smeulders uit Nuenen.
Tijdens Klassiek op de Campus spelen zij het programma ‘Fiesta Musica’ met daarin diverse stukken met Spaans/Latijns-Amerikaanse invloeden, zoals de Danza Sinfonica van James Barnes en Danzon nr. 2 van Arthuro Márquez.

BJPO

Harmonie-Orkest Auletes

14:50–15:35 Markthalpodium

Auletes is het studenten harmonie-orkest van ESMG Quadrivium en het bestaat uit studenten van de TU/e en Fontys in Eindhoven. Het orkest is onder leiding van Hardy Li. Auletes maakt van Klassiek op de Campus een echt feestje, met het allerbeste op het gebied van blaasorkestmuziek: van film tot Nederpop en van klassiek tot hedendaags! Naast de reguliere blaasorkestinstrumenten zie je ook de toevoeging van een hoogblazer en elektrische (bas)gitaar!

Harmonie-Orkest Auletes

Symfonieorkest Ensuite

15:45–16:15 Atlaspodium

Symfonieorkest Ensuite

Ensuite is het studentensymfonieorkest van de klassieke muziekvereniging Quadrivium in Eindhoven!
Het orkest staat onder leiding van Bart Partouns en verzorgt allerlei prachtige concerten. Ensuite heeft al eerder op Klassiek op de Campus opgetreden. Dit jaar zullen zij het eerste deel van Schubert 8 en het eerste en tweede deel van Wieniawski’s vioolconcert no. 2 uitvoeren!
Wil je meer van dit orkest horen, kom dan naar hun concert op 16 juni! Zie hun website voor meer informatie!

Studentenorkest van de Vrije Universiteit Amsterdam

16:35–17:20 Markthalpodium

VU-Orkest

Het VU-Orkest is een symfonieorkest bestaande uit ongeveer 90 musicerende studenten uit alle hoeken van Nederland, onder leiding van Arjan Tien. Het VU-Orkest begeleidt naast eigen repertoire vaak solisten en koren. De kaartverkoop voor hun zomerconcert op 3 juli is zojuist geopend, dus check zeker ook even hun website!

Studentenbigband van Twente

18:1519:00 Markthalpodium

UTmost

UTmost Bigband bestaat uit twee studentenjazzbands: de UTmost Bigband en drie Jazz Combo’s. De UTmost Bigband staat onder leiding van Paul Rademaker. Onder zijn muzikale leiding heeft deze groep studenten van de TU Twente zich kunnen ontwikkelen tot een band die gegarandeerd een spectaculaire show neerzet. En bij Klassiek op de Campus spelen ze de allerlaatste act, waarmee deze gezellige dag een swingend einde krijgt!