De dag zal gevuld zijn met vermaak voor jong en oud. Meer weten over de verschillende artiesten? Bekijk onze sociale media voor ons voorstelrondje!

Kinderprogramma

Op Klassiek op de Campus is er een speciaal programma voor kinderen waarbij ze spelenderwijs kennis kunnen maken met (klassieke) muziek en muziekinstrumenten. Dit programma begint ook al vóór het festival met een leuke knutselopdracht. Want muziekinstrumenten zijn natuurlijk supergaaf voor kinderen, maar je kunt ze ook zelf maken! Hier vind je knutselaanleidingen voor verschillende instrumenten:

Op het festival mogen kinderen hun zelfgemaakte instrument meenemen om dan samen muziek te maken bij het kinderkwartiertje, en de hele dag in de kindermuziektuin.

Workshops

Tijdens het festival worden er twee verschillende workshops aangeboden voor jong en oud. De workshops zijn er op gericht om de deelnemers op een leuke manier kennis te laten maken met nieuwe instrumenten, dit jaar zijn dat de cello en de doedelzak!
De workshops zijn helemaal gratis, maar je moet er van te voren wel even voor aanmelden. Desnoods kan dit ook nog op de dag van het festival, maar de capaciteit van de workshops is wel gelimiteerd.

Speciaal voor Klassiek op de Campus komen instructeurs van DoedelzakNederland naar Eindhoven om een workshop te geven aan bezoekers van het festival. Tijdens de unieke workshop leert u meer over de geschiedenis van de doedelzak en hoe het werkt en krijgt u zelfs de mogelijkheid om er zelf op te spelen! Deze workshop duurt van 13:00 tot 13:30.

Aanmelden Doedelzak workshop

Naast een doedelworkshop, bieden we ook een celloworkshop aan. Heb je altijd al eens de wens gehad om een strijkinstrument te bespelen? Of vind je het gewoon leuk om iets nieuws te leren? Kom dan vooral langs!
Deze workshop vind plaats van 14:00 tot 15:30.

Aanmelden Cello Workshop