Ensembles

Tales of the wind

13:15–13:45: Ensemblepodium

Tales of the wind is het fluitensemble van Mariana Preda (panfluit) en Juho Myllylä (blokfluit)! Zij delen een passie om zich voortdurend te verdiepen in de mogelijkheden van de combinatie van hun instrumentenfamilies in verschillende muziekstijlen, al sinds het begin van hun samenwerking tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. In hun kleurrijke en boeiende concertprogramma’s sluiten hedendaagse soundscapes naadloos aan op tijdloze vroegere en traditionele muziek. Op Klassiek op de Campus spelen zij hun programma Tales of the Winds.

BaroQue ensemble

14:25–14:40: Ensemblepodium

Dit ensemble bestaat uit studenten die van barokmuziek houden! Ze zullen het Bachs Brandenburgs concert Nr. 4 spelen op Klassiek op de Campus. Dit concert is geschreven voor de markgraaf van Brandenburg als een muzikale sollicitatiebrief. Het concert bestaat uit 3 delen: allegro, andante en presto. BaroQue zal de eerste twee delen van het concert spelen!

Zangensemble Vokoladies

14:40–14:50: Ensemblepodium

De Vokoladies is een zangensemble met leden van ESMG Quadrivium. Bij Klassiek op de Campus, zullen ze drie stukken opvoeren: Butterfly van Mia Makaroff, Swansongs van Bob Chilcott en The Birds’ Lullaby van Sarah Quartel.

Brabant on Stage talenten

15:35–15:45 en 16:15–16:25: Ensemblepodium

Tijdens het “Brabant on Stage” concours, georganiseerd door de “Brabantse Bond Van Muziekverenigingen”, ontvingen twee talenten de Klassiek op de Campus Award: trompettist Sytse Thijssen en fluitist Els Verhoeven!

Blaaskwintet Hok2

16:25–16:40: Ensemblepodium

Hok2 is het enige blaaskwintet van ESMG Quadrivium. Het ensemble bestaat uit vijf verschillende blaasinstrumenten: dwarsfluit, hobo, hoorn, fagot en klarinet. Er zijn met dit klassieke kwintet veel mogelijkheden en ze spelen dan ook een mix van kwintet muziek en arrangementen van andere (populaire) muziek.

Zangensemble Qhords

17:20–17:25: Ensemblepodium

Wat begon als een experiment om te kijken hoe close harmony tussen twee mannen en twee vrouwen zou klinken, is uitgegroeid tot een ensemble met een repertoire met meer dan alleen close harmony!
Het ensemble is vernoemd naar de zangers van Sh Boom: The Chords, maar met Quadriviums handelsmerk Q. Op Klassiek op de Campus zal het ensemble de Ronja Röverdotter medley opvoeren. Dit is een mooi muzikaal arrangement geïnspireerd op het Zweedse verhaal “Ronja Röverdotter”. Om het stuk tot leven te laten komen doen een aantal extra leden mee, resulterend in de naam Qhords+!

Fagotensemble La Follia

17:30–18:00: Ensemblepodium

Het fagot-ensemble La Follia komt uit Arnhem en treedt op bij veel verschillende concerten. Op Klassiek op de Campus, zullen ze een korte versie van Mozarts Zauberflöte, Bohemian Rhapsody en Walking the Dog van Gerschwin opvoeren.
Het ensemble, onder leiding van Hans Vos, bestaat uit zes identieke fagotten die allemaal hun eigen unieke klank hebben. De naam La Follia duidt in muzikale termen op een “simpel herhalend thema” maar in het Italiaans betekent het “De Dwaas”. De muziek die ze spelen is net zo divers als de betekenis van hun naam: La Follia brengt klassieke muziek samen met pop en opera!