Programma 2019

De 2019 editie op zondag 2 juni was een succes! Het programma is op deze pagina terug te vinden.

Tijdens het festival kun je aan één stuk door genieten van een breed scala aan orkesten, koren en ensembles. Voor kinderen is er een kindermuziektuin waar ze spelenderwijs kennis kunnen maken met het plezier van muziek. Verder zijn er foodtrucks verspreid over het terrein, om in het zonnetje met muziek te kunnen genieten van een hapje of drankje.

Optredens

Grazer BläserVielharmoniE

12:00–12:45 Markthalpodium

Grazer BläserVielharmoniE
Grazer BläserVielharmoniE

Vanuit Graz in Oostenrijk komt de Grazer BläserVielharmoniE naar Nederland om bij het festival op te treden. Ze zijn hier van 30 mei tot 2 juni voor een uitwisseling met harmonieorkest Auletes, dat deze zomer in Graz bij hen op bezoek gaat. Het orkest staat onder leiding van Johannes Mosbacher en Edward Mauritius Münch.

Klarinetkwartet fier!

12:45–13:15 Ensemblepodium

Studentenkoor Vokollage

13:00–13:45 AKD-podium

Studentenkoor Vokollage
Vokollage, ESMG Quadrivium

Vokollage is het koor van Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap Quadrivium en staat onder leiding van Donia Surowiec.

Repertoire: A Little Jazz Mass–Chilcott, It Don’t Mean a Thing–Huff, Northern Lights–Gjeilo, Tu solus qui facis mirabilia–Desprez, Abendlied–Rheinberger, Ubi Caritas–Duruflé, Let My Love Be Heard–Runestad

NSK TeQuila

13:40–13:55 & 16:45–17:00 Ensemblepodium

NSK TeQuila
NSK TeQuila

Wat is er nou mooier dan om de sfeer en gezelligheid van het Nijmeegse studentenleven eens te laten klinken in Eindhoven? Precies! Niks! De enthousiaste blaaskapel van studentenorkest QHarmony gaat voor u allerlei bekende en minder bekende nummers spelen, waarbij het onmogelijk is om stil te blijven staan. Zing en dans met ons mee op o.a. nummers van Guus Meeuwis, Sharp dressed man en de Kabouterdans!

Harmonieorkest Auletes

14:00–14:45 Markthalpodium

Harmonieorkest Auletes
Auletes, ESMG Quadrivium

Auletes is het harmonieorkest van Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap Quadrivium en staat onder leiding van Paul van Gils.

Repertoire: Faravista–Aertgeerts, Finlandia–Sibelius, Meditation–Graham, The Legend of Amaterasu–Swiggers, Russian Sailors’ Dance–Glière, March op. 99–Prokofiev, Conga del Fuego Nuevo–Márquez

Ensemble uit De Ontzetting

14:45–15:05 Ensemblepodium

Ensemble uit De Ontzetting
Ensemble uit De Ontzetting

Met een aantal enthousiaste leden van De Ontzetting is er een groep gevormd die in verschillende samenstellingen op speciale gelegenheden speelt. Voor deze gelegenheid hebben zij een combinatie van swing, pop en ceremoniële muziek uitgekozen. U zult onder andere muziek van ABBA, Elvis Presley, Queen en Phantom of the Opera horen. Tot dan!

L.S.K.O. Collegium Musicum

15:00–15:45 AKD-podium

L.S.K.O. Collegium Musicum
L.S.K.O. Collegium Musicum, Leiden

Symfonieorkest Collegium Musicum uit Leiden staat onder leiding van Jeppe Moulijn. Ze spelen de 4e symfonie van Pyotr Ilyich Tchaikovsky.

Blaaskwintet Hok 2

15:15–15:45 Ensemblepodium

Blaaskwintet Hok 2
Blaaskwintet Hok 2

Het kwintet heeft een verteller meegenomen die de luisteraars meeneemt in het muzikale sprookje Peter en de Wolf. Dit spannende verhaal met de beroemde muziek van Sergei Prokofjev is een leuke manier om de instrumenten van het ensemble te leren kennen, voor jong en oud!

De Ontzetting

16:00–16:45 Markthalpodium

De Ontzetting
De Ontzetting, Wageningen

De Ontzetting is het studenten harmonieorkest uit Wageningen en staat onder leiding van Jean-Pierre Gabriël.

Repertoire: West Side Story–Bernstein/Van der Heide, Satchmo!–Ricketts, Frank Sinatra Hits Medley–Iwai, Pirates of the Caribbean–Badelt/Wasson, Más Que Nada–Ben/Brown, Soul Bossanova–Jones/Myokoin, El Cumbanchero–Hernandez/Iwai, Friend Like Me–Ashman/Menken

Zangworkshop

16:00–16:30 Ensemblepodium

Samen met Cosmos organiseren we een zangworkshop! Tijdens een korte les leer je alles wat je moet weten om te zingen als een professional. Geschikt voor alle leeftijden en alle niveau’s! De zangworkshop wordt gegeven door Donia Surowiec en je hoeft je hier niet vooraf voor in te schrijven.

Symfonieorkest Ensuite

17:00–17:45 AKD-podium

Symfonieorkest Ensuite
Ensuite, ESMG Quadrivium

Ensuite is het symfonieorkest van Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap Quadrivium en staat onder leiding van Bart Partouns. Bij het festival presenteert Ensuite een jazzrepertoire met medewerking van leden van de Eindhovense jazzvereniging Studentproof.

Repertoire: Leroy Anderson Favorites–Anderson/Custer, An American in Paris Suite–Gershwin/Whitney, Sorry–Kyteman, A Salute to the Big Apple–Custer, Take Five–Brubeck/Tolhuijs, Duke Ellington Medley–Ellington/Custer, Malagueña–Lecuona/Nestico

QHarmony

17:45–18:30 Markthalpodium

Studentenorkest QHarmony Nijmegen
QHarmony, Nijmegen

QHarmony is het studenten harmonieorkest uit Nijmegen en staat onder leiding van Jan Nellestijn.

Repertoire: Welcome to the Imagination World–Shimizu, Golden Land–Soler, Liverpool Sound Collection–Sahashi, Love Pop Soul–Fukuda, Queen Collection–Nellestijn

Aeris Brass Band

18:30–19:15 Ensemblepodium

Kindermuziektuin

Kindermuziektuin
Kindermuziektuin

Net als Muziek op de Dommel, zal bij Klassiek op de Campus ook een kindermuziektuin zijn. Op een laagdrempelige manier kunnen kinderen van alle leeftijden kennis maken met muziek. Kinderen kunnen muziekspelletjes doen, een instrument bespelen en eigen instrumentjes knutselen. De kindermuziektuin is de hele dag te vinden nabij Atlas!

De kindermuziektuin wordt mogelijk gemaakt door het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE). Meer info